Netvibes widgets

En widget er en «liten webtjeneste» som er spesiallaget for å inkluderes i andre websider. Disse småsakene kan betraktes som byggeklosser, som du kan sette sammen slik du vil. Dette må gjøres innenfor et eller annet rammeverk, ofte av den typen vi kaller «min side». To kjente eksempler på dette er iGoogle og Netvibes.

Netvibes er en teknisk plattform for å lage og distribuere widgets. De som er laget på denne plattformen, lar seg inkludere både i Netvibes og i iGoogle.

Hvis du ikke bruker Netvibes eller iGoogle, må du først skaffe deg en brukerkonto. Har du en gmail epost-adresse, har du dermed også en konto i iGoogle. Du bruker ditt vanlige passord.

Du trenger ikke installere noe ekstra på din datamaskin. (Dette gjelder både iGoogle og Netvibes).

Widget for søk i BIBSYS

netvibesbibsys.jpg

Du finner denne widget’en ved å gå til adressen

http://folk.ntnu.no/greenall/bibsys/nv-uwa/

Du får to installasjonsknapper, en for Netvibes og en for iGoogle. Velg den du ønsker og følg oppskrifta.

Hensikten med en slik søk-i-BIBSYS-widget er at du ikke trenger å forlate det stedet du er (f.eks. iGoogle) for å søke i BIBSYS. Du bruker altså ikke BIBSYS Ask for å søke eller bla i trefflista. Først når du ønsker å se på eller bestille et dokument, klikker du på lenka som bringer deg til BIBSYS Ask.

For spesielt interesserte: Denne tjenesten kommuniserer med BIBSYS-databasen ved å foreta en skjermskraping av websidene til BIBSYS Ask. Egentlig ønsker vi å bruke en søkeprotokoll som er mer egnet til dette formålet, helst SRU. Denne protokollen er (delvis) støttet av BIBSYS, men ikke godt nok til vårt formål.

[22/10/2008]

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s