Studentoppgaver

Lantern search

UBiT 2010 sendte våren 2008 inn en del oppgaver til Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap til bruk i faget  TDT4290 Customer Driven Project. En av disse ble antatt. Oppgaven dreide seg om vurdering av forskjellige sider ved brukergrensesnitt for søking, spesielt søkeportaler. En gruppe på 5 studenter leverte i november 2008 besvarelsen «Lantern Search». Se nærmere om oppgaven i vår oppsummering.

Hele dokumentet er nå tilgjengelig: Lantern.pdf

Søkeprototypen er tilgjengelig for nysgjerrige UBiT-ansatte. Adressen er kunngjort på Innsida. Merk at dette ikke er en tjeneste, men som sagt en prototyp! Du bør lese beskrivelsen for å få det riktige inntrykket.

Lokasjonstjenester

Bjarne Sletten Olsen er student ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap, NTNU, og har høsten 2008 skrevet prosjektoppgaven Lokasjonstjenester for Universitetsbiblioteket i Trondheim i faget DT4510. Vi ser fram til videre samarbeid med IDI.

Nyhetstjeneste

Nyhetstjenester i denne sammenhengen omfatter leveranse av informasjon vha. nyhetsstrømmer. Informasjon i denne forstand kan være bla. resultater fra søk, innholdsfortegnelser fra tidsskrifter eller lignende.

Et «kundestyrt prosjekt» er våren 2009 i gang ved Institutt for Datateknikk og Informasjonsvitenskap. En gruppe studenter skal hjelpe oss ved å utforme en webtjeneste som presenterer informasjonskilder i aggregert form med tilhørende tagging (også kalt metadata), og lenker til UBiTs elektronisk beholdning der mulig.

Vår oppgave i dette prosjektet består i:

  • Laging av case med nyhetskilder for medisin
  • Oppfølging og veiledning av studenter

[29.01.2009]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s