Spørsmål og svar

Har du spørsmål om ting som angår prosjektet, så kan du gjerne legge igjen et spørsmål i form av en kommentar her. Vi skal prøve å svare fort. Er du i tvil om spørsmålet er relevant, så er det sannsynligvis det. Eller i det minste av interesse for flere.

10 svar til Spørsmål og svar

 1. Kjersti L sier:

  En av de unge lærerne ved AB-fakultetet setter nå opp en nettside for 5.årskurs arkitekt. Han er bl.a. ute etter gode podkaster innen arkitektur (lydfiler først og fremst) – og jeg har latt meg involvere en smule. MEN jeg vet ikke hvilke program dere anbefaler for å finne – og høre/se – podkaster. Jeg vet i det hele tatt ganske lite om podkaster. Kan UBiT 2010 tenke over saken og informere oss noviser?

 2. Ole Husby sier:

  Vi har nå forhåpentligvis rettet den feilen som gjorde at Kjersti fikk meldingen «Easy tiger …». Så det er bare å legge inn nye kommentarer!

 3. UBIT2010 sier:

  Hei Kjersti

  Podkast er en generell samlebetegnelse for kringkasting av multimedia (lyd, video, bilde, tekst). Podkast skiller seg fra andre multimediale datastrømmer, ved at innhold distribueres som nedlastbar fil i komprimert mediaformat. Bruker bestemmer selv når, hvor og hvordan innholdet skal konsumeres (f.eks mobil,pc,iPod). En ‘standard NTNU PC’ skal ikke ha problemer med å spille av komprimerte mediafiler (f.eks, mp3). Via f.eks. Podkast-RSS lastes disse ned automatisk. Innholdsmessig stor spennvidde fra f.eks. Youtube til kvalitetssikrede kilder ved de store ledende universiteter.

  Les mer

 4. Kjersti sier:

  ÅJ. Takk for ‘meget’ grundig redegjørelse. «Grunnforskning» innen podkast har jeg gjort allerede, men her var adskillig mer kjøtt på beinet! Sikkert nyttig for andre enn meg også. Det jeg hadde mest bruk for denne gang, fant jeg helt til slutt under «Gjenfinning». Fint. iTunes, it is, then. Jeg prøver! UBiT 2010 er fine greier!
  Kjersti

 5. Kjersti sier:

  føles litt dumt å legge dette i «leave a comment» – da havner det vel under podkast-saken, men jeg fant ikke noe annet sted: Hvorfor finner ikke NOTIFIEREN innlegg og kommentarer under ? Jeg får ihvertfall ikke beskjed om nye meldinger her. Prøvde å klikke på RSS-ikonet i høyre marg for å abonnere på sp&sv, da, men det gikk tydeligvis direkte til UBiT2010-bloggen.

 6. Ole sier:

  Kjersti: For det første er den siste kommentaren din absolutt relevant her!
  Når det gjelder det konkrete spørsmålet ditt, tror jeg at det er en liten tidsforsinkelse som er årsaken, og at du snart vil få melding i notifieren din.
  Til de som ikke vet hva dette betyr, så angår det bruk av nyhetsstrømtjenesten bloglines, som vi har reklamert for annetsteds på bloggen.

 7. Kari Sandø sier:

  Hei Ole.
  Vi får mer og mer henvendelser fra instituttansatte som ber om veiledning/opplæring i å sette rss-feed på tidsskrifter, både tidsskrift vi har i abonnment og tidsskrift vi ikke har i abonnement.
  Jeg har hørt at dette er en av flere ting som 2010-gruppa jobber med. Er det mulig å få laget en veiledning som kan ligge på UBITs hjemmeside?
  Hilsen Kari.

 8. Ole sier:

  Kari: Vi skal kaste oss over dette snart!

 9. Ole sier:

  Vi skal snart publisere en kort veiledning om RSS-feeds (nyhetsstrømmer) for tidsskrifter mm. Inntil videre kan dere se kladden her

 10. Ole sier:

  Kari: Vi har laget en veiledning om RSS-feeds fra tidsskrifter. Du finner den nederst til høyre på UBIT’s nettside: Overvåkning av innholdsfortegnelsen i dine favoritttidsskrifter ved RSS feed

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s